Behandeling RSI

RSI staat als afkorting voor Repetitive Strain Injury. Hiermee wordt een verzameling van klachten en aandoening bedoeld. Het gaat hierbij om pijn aan de nek, schouders, armen en/of vingers. De tennisarm is het meest bekende voorbeeld van RSI maar inmiddels heeft de moderne mens ook kennisgemaakt met RSI op het werk. In de media wordt veelal als belangrijke oorzaak beeldschermwerk genoemd.

Maar RSI komt niet alleen voor bij beeldschermwerkers. De klachten treden vooral op bij mensen die tijdens het werk hun armen, handen en/of vingers steeds op dezelfde manier bewegen, zoals cassières, inpakkers en mensen die aan de lopende band werken. Ook komen de klachten voor bij mensen die langdurig in dezelfde houding werken, al dan niet gecombineerd met repeterende bewegingen, zoals bij kappers en bij veel beroepen in de bouw.

Kan acupunctuur mij van mijn RSI afhelpen?

Het is bij RSI erg belangrijk om bij beginnende klachten zoals spiervermoeidheid, kramp of een doof gevoel, direct maatregelen te nemen. Hoe kunt u dit doen?, door vaker wat rust te nemen tijdens het werk of het werk af te wisselen mat ander soort werk. De meeste gevolgde therapie is: behandeling van het aangedane gebied, aanpassen van de belasting en aanpassen van de werksituatie.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *