IVF en Acupunctuur – Kinderwens

Uit onderzoek is gebleken dat 1 op 4 vrouwen niet op natuurlijke manier zwanger kunnen raken. Er zijn verschillende oorzaken die onvruchtbaarheid veroorzaken. Buiten de oorzaak van afwijkingen en ziekten, is de mogelijkheid er met behulp van acupunctuur en Chinese kruiden vrouwen geholpen worden om zwanger te raken. In de IVF kliniek Christian-Lauritzen Instituut te Ulm werken naast Westerse specialisten ook acupuncturisten mee om de kans op zwangerschap door middel van IVF te vergroten.

Hier wordt bekeken waar de blokkades zitten en of er een te kort aan energie is, met behulp van acupunctuur en Chinese kruiden proberen zij dit te herstellen. Ik werk op dezelfde wijze als in Ulm om onze patiënten te ondersteunen tijdens de hormoon behandeling van een IVF behandeling zodat de kans op zwangerschap vergroot wordt.

Behandeling

Het doel van de behandeling bij hormonale ontregeling is de eirijping te stimuleren, de doorbloeding van het endometrium (baarmoederwand) te verbeteren en stress te verminderen. Bijkomend voordeel van zo’n behandeling is vaak meer energie, minder bijwerkingen van de medische behandeling en meer ontspanning. Tijdens zo een hormoon behandeling voelt de patiënt zich vaak onrustig en opgejaagd.

Acupunctuur zorgt er voor dat er een betere balans ontstaat waardoor zij zich minder onrustig voelt. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de punctie van het ei en de terugplaatsing van het ei. Acupunctuur wordt meestel op de dag zelf gedaan van de punctie en op de dag van het terug plaatsen van het ei.

Hiervoor krijgt u wekelijks acupunctuur, kruiden en vaak ook voedings- en leefstijladviezen. Het is het beste om een ruime tijd (8-12 weken) voor een medische behandeling al met acupunctuur te beginnen. U bent natuurlijk ook later welkom. Bij terugplaatsingen wordt er zo nodig ook in het weekend behandeld. Wij kunnen geen garantie geven maar met deze methode verhoogt u wel de kans om zwanger te raken.