IMG_0175

Wie ben ik?

Ik ben Barbara Jorritsma geboren in Londen, en woon sinds 1974 in Nederland. Afgestudeerd in Londen als HBO medisch analist. Ik ben in 1975 werkzaam  geweest als medisch analist in Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Vanaf 1982 tot 1999 werkzaam bij de Vrij Universiteit te Amsterdam als hoofdanalist in een research afdeling. Tijdens mijn werk kreeg ik veel last van allergieën die soms zo erg waren dat ik mijn werk haast niet kon doen. Toen heeft een vriendin mij attent gemaakt op acupunctuur. Na een aantal behandelingen bleken mijn klachten minder te zijn en ik voelde mij beter in mijn vel. Ik wilde meer weten over deze vreemde manier van behandelen. Dus met een gemeenschappelijke kennis ben ik verder gaan zoeken naar een opleiding die mij wegwijs ging maken over de werking van yin en yang en hoe het mogelijk was dat een paar naalden mijn probleem oploste.

In 1994 heb ik  een acupunctuurschool gevonden die alleen les in het weekeinde gaf, dit was de Anglo Dutch in Amsterdam. In 1999 ben ik afgestudeerd en heb daarna stage gelopen in Beijing. Hier heb ik veel kennis opgedaan en werd mij duidelijk gemaakt hoe doelmatig  de Chinese geneeskundige  behandeling werkt.

Ik ben acupuncturist sinds 2000, ik vind mijn werk bijzonder en boeiend, vanwege mijn goede kennis kan ik veel mensen helpen, bijvoorbeeld vrouwen begeleiden met IVF en mensen te helpen met diverse klachten. Mijn werk is zo uit een lopend dat geen dag dezelfde is.

Learn more
bekende klachten voor

Acupunctuurbehandeling

RSI Klachten

Behandeling RSI RSI staat als afkorting voor Repetitive Strain Injury. Hiermee wordt een verzameling van klachten en aandoening bedoeld. Het gaat...

Learn more

Schouder en nekklachten

Er zijn vele mogelijke oorzaken van schouderpijn, maar een van de meest voorkomende oorzaken van schouderpijn is het impinggementsyndroom.

Learn more

Slapeloosheid

Om de volgende dag weer over genoeg energie te kunnen beschikken, is het belangrijk dat we voldoende slapen, om onze ‘accu’ weer op te kunnen...

Learn more