Longen

De NVA doet opnieuw mee aan de landelijke campagne Lucht & Longen, die vandaag verschijnt in de Telegraaf-bijlage Mijn Lichaam. In vijf speerpunten staat kort en goed waarom acupunctuur bij longklachten en hooikoorts helpt. Daarnaast is ook de online campagne live gegaan via www.mijn-lichaam.com. Wie meer wil lezen gaat naar een helder artikel over wat acupunctuur kan betekenen bij longproblemen.

Acupunctuur is algemeen bekend als antirook-therapie, maar is veel meer dan dat. Wat veel mensen nog niet weten, is dat acupunctuur veel kan betekenen voor mensen met longklachten als astma, bronchitis en hooikoorts.

De Luchtwegen zijn een belangrijk onderdeel van ons afweersysteem omdat ze in direct contact staan met de buitenwereld. Als het afweersysteem niet goed werkt, worden we gevoelig voor ziekten. Een acupunctuurbehandeling bij longklachten als astma en bronchitis versterkt het afweersysteem, zorgt voor ontspanning in de luchtwegen en borstkas en vermindert de slijmproductie. Bij klachten als hyperventilatie en kortademigheid zorgt acupunctuur ervoor dat het ritme van de ademhaling rustiger en dieper wordt. Uw klachten verminderen of verdwijnen.

Zijn uw klachten seizoensgebonden en heeft u last van hooikoorts, dan kan acupunctuur ervoor zorgen dat u weer van het voorjaar kunt genieten. Prikkende ogen, niesbuien, een loopneus, benauwdheid; het wordt aanzienlijk minder als u regelmatig een acupunctuurbehandeling ondergaat. U kunt ook kiezen voor een preventieve behandeling. Als u, voor het pollenseizoen aanbreekt, begint met acupunctuur, werkt uw afweersysteem in het voorjaar optimaal en is de kans groot dat u geen of veel minder klachten hebt.

Er is echter meer. Acupunctuur werkt niet alleen op de longklachten zelf maar ook op de secundaire klachten die longpatiënten ervaren, zoals slapeloosheid en vermoeidheid. Door afname van deze klachten verbetert uw weerstand en neemt de kwaliteit van leven toe.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *