Uit  onderzoek is gebleken dat 1 op de 4 vrouwen  niet op natuurlijke manier zwanger kunnen raken.

Ik werk al 20 jaar in mijn praktijk en behandel veel vrouwen voor IUI (intra-uteriene inseminatie), IVF (in-vitrofertilisatie of reageerbuisbevruchting) of ICSI (intracytoplasmatische sperma injectie).

Er zijn verschillende oorzaken die onvruchtbaarheid veroorzaken. Buiten de oorzaak van afwijkingen en ziekten, is de mogelijkheid er met behulp van acupunctuur en Chinese kruiden  vrouwen geholpen  worden om zwanger te raken.

 

In de IVF kliniek Christian-Lauritzen  Instituut te Ulm werken naast Westerse specialisten ook acupuncturisten mee om de kans op zwangerschap d.m.v. IVF, IUI, ICSI te vergroten.

Zij kijken net als ik op een energetische manier naar het hele systeem van fysieke, emotionele en spirituele aspecten die een rol spelen bij zwanger worden. Zo is een goede doorstroom van energie van groot belang opdat alle organen van voldoende voeding voorzien kunnen worden. Bij vruchtbaarheidsproblemen zien we vaak dat er ergens een stagnatie van energie is, of juist een tekort. Deze disbalans kan zich uiten in problemen zoals als de hormonale huishouding die niet optimaal is en veel voorkomend zijn endometriose, PCOS (polycysteus ovarium syndroom), PMS (pre menstrueel syndroom), anovulatie, POF (prematuur ovarieel falen/vervroegde overgang)

Ik werk op dezelfde wijze als in Ulm om mijn  patiënten te ondersteunen tijdens de hormoon behandeling van een IVF behandeling zodat de kans op zwangerschap vergroot wordt.

Behandeling

Een beter inzicht van de patiënts hormonale huishouding gebruik ik een basale body temperatuur curve, BBT-curve, (dit houd in dat de patiënt elke dag haar temperatuur moet meten en bijhouden, dit duurt een maand). Deze BBT-curve geeft mij informatie over bijvoorbeeld wanneer de eisprong, is hij te laat of te vroeg of is de cyclus gewoon te kort of te lang. Met deze informatie ga ik aan de slag om de cyclus te normaliseren. Na deze normalisatie van de cyclus zie ik vaak dat de IVF, ICSI of IUI een succes wordt.

Praktisch gezien is het handig om een maand van de voren komen voor dat u begint met IVF of IUI. Hier geeft ik u uitleg over hoe het temperatuur curve werkt en wanneer het de beste tijd is om te beginnen met acupunctuur.

Zit u al in de traject voor IVF of IUI? Geen probleem, dan behandel ik u zonder de BBT-curve.

Tijdens zo’n hormoon behandeling voelt de patiënt zich onrustig en opgejaagd

Hier richt ik mijn kennis op de doorstroming van de energie in de buik en zorg dat u rustig en ontspannen bent.

Ook wordt  er veel aandacht besteed aan de punctie van het ei en de terugplaatsing van het ei.

Acupunctuur wordt meestal op de dag zelf gedaan van de punctie en op de dag van het terug plaatsen van het ei. Over de jaren hebben ik gezien dat met deze  twee behandeling van voor en na de terugplaatsing een beter verslaging kans geeft. Bij het terugplaatsingen wordt er zo nodig ook in het weekend behandeld.

Wij kunnen geen garantie geven maar met deze methode verhoog  je wel de kans om zwanger te raken.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *